VAN / GÜRPINAR - Şehit Haluk Varlı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okul 0(432) 551 22 19 Pansiyon 0(432) 551 33 58
AKPINAR MAH. DEVLET YOLU CAD. NO 71 PK 65300 GÜRPINAR/VAN
Vizyon
Atatürk İlkelerine, Milli ve Manevi değerlerine bağlı, kendini sürekli geliştiren, araştıran, mutlu, özgür, çağdaş, yaratıcı, kişilikli, çevreye duyarlı bireyler yetiştiren. Öğrenci merkezli bir kurum olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Bakanlığının Ön Gördüğü Amaçlar Doğrultusunda Öğrencileri Yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Gündüzlü Karma Öğretim
İlk dersmiz 08:00´da başlamakta ve son dersimiz 15:20´de bitmektedir.
Okulumuzda Arapça ve İngilizce eğitimi verilmektedir.
Okulumuzun 300 öğrenci kapasiteli pansiyonu mevcuttur.
Okulumuza ulaşım taşımalı olarak yapılmaktadır.
Akpınar Mah. Devlet yolu Cad. GÜRPINAR / VAN
Okulumuz ilçe merkezinde olup, Van´a 20 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz başta güreş olmak üzere Futsal, Futbol ve Badminton alanlarında öğrenci yetiştirmkte ve müsabakalara katılmalarını sağlamaktadır. Güreş alanında birçok öğrencimiz Murat Hoca direktörlüğünde yerel ve ulusal müsabakalarda ödül ve madalya kazanmıştır. Bilal YÜCEL adlı öğrencimiz güreş alanında Milli Sporcu ünvanını kazanmıştır.
Bilimsel Etkinlikler
Öğrencilerimiz Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı için fen ve sosyal bilimler alanında projeler hazırlamakta ve sunmaktadır. Okulumuz öğrencileri 47. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması´nda Fizik, Tarih ve Edebiyat alanlarında Bölge sergisine davet edilmiş ve Tarih alanında bölge 3. olmuştur. 2017 Mayıs ayında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Fizik, Kimya ve Coğrafya alanlarında hazırlanan araştırma ve tanıtım projeleri sergilenmiştir. 2018 yılı için okulumuzun başvurusu bulunmaktadır.