VAN / GÜRPINAR - Şehit Haluk Varlı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kas

Okulumuzda 'Ezan Okuma, Kuranı Güzel Okuma, 'Hutbe Okuma' yarışmaları gerçekleştirilmiştir.  Kuranı Kerim Güzel Okuma Yarışma Birincisi Kadir UYGUN, Ezanı Güzel Okuma Birincisi Şehmuz SUNBAT, Hutbe Okuma Birincisi Muhammed TUNCİL, Kız Öğrenci Kategorisinde Kuranı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Melek ACAR oldu.Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz. Emeği geçen meslek dersi öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Kas

Van Milli Eğitim Din Öğretimi  Şube Müdürü Muhammed KARAKAYA Okulumuzu Ziyareti etti. Din öğretimi hakkında bilgilendirme yaparak öğretmenlerimizle buluşarak sohbet etti. Teşriflerinden dolayı Muhammed KARAKAYA'ya teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yıl etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz Gürpınar merkez camiinde mevlid programı düzenlendi. Öğrencilerimiz mevlid ve ilahiler okudu. Öğrencilerimizden Müslüm ÖZER adlı öğrencimiz hutbe verip cuma namazı kıldırdı. Cuma çıkışı namaza gelen cemaate lokum ikramında bulundu. Daha sonra okulumuza adını veren Şehit Haluk VARLI'nın mezarına gidildi. Ardından Şehit Haluk VARLI'nın ailesi ziyaret edildi.

Ekm

Okulumuz da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Çocuk Esirgeme Kulübü öncülüğünde mazlum Filistin'e yardım kampanyası kapsamında kermes düzenlendi. Emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda13 Ekim Cuma günü saat 10.00'de "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" Sivil Savunma ve Afete Hazırlık Kulübü tarafından başarılı bir şekilde yapıldı. İlçe milli eğitim müdürü Sami SALİHOĞLU, İSG uzmanı Nurettin ENTERİLİ tatbikata katıldılar. katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.Öğrenciler okul bahçesinin güvenli alanında çok kısa sürede toplandılar. Okul Müdürü ,Ahmet Hüsrev GÜNGÖR, tatbikatın genel amacının olası bir deprem durumunda öğrencilerin bilgilendirilmesi olduğunu, bu tür tatbikatların olası can kaybının önüne geçileceği konusunda vurgu yaptı. Okul Müdürü,Ahmet Hüsrev GÜNGÖR tatbikatta gösterilen önemden ötürü tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti. Katılım ve katkılarından dolayı Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi ,112 Ambulans ATT ekibi ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz.

Futbol turnuvamiz

Okul sınıflarımız futbol turnuvası bol eğlenceli ve mücadele dolu oldu fair play usulüne göre oynanip centilmence bitti 9 A-10 A finalinde 10 A şampiyon oldu tebrik ediyoruz.Beden eğitimi öğretmeni Fatih ÇİFTÇİ hocamızı tebrik ediyoruz.

Ekm

Cami ve Din görvlileri münasebetiyle öğrencilerimizden Müslüm ÖZER,Kadir UYGUN, Yakup SEKVAN, Muhammed TUNCİL Gürpınar merkez camilerinde hutbe irad ettiler. Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı I. Dönem Veli Toplantısı

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı I. Dönem Veli Toplantısı 05.10.2023 perşembe günü saat 10:00'de yapıldı.

Ahmet Husrev GÜNGÖR

Şehit Haluk Varlı Anadolu İmam Hatip  Lisesi Müdürü

Gündem Maddeleri:

1. Açılış ve Yoklama

2. Sınıf başarı durumunun görüşülmesi

3. Devam – devamsızlık hakkında bilgi verilmesi

4. Öğrencilerin uyması gereken kurallar hakkında bilgi verilmesi

5. Okul veli işbirliğinin öneminin vurgulanması

6. Ölçme Değerlendirme uygulamalarımız (yazılılar,performanslar,projeleri,denemeler.)

7.  Eba  ve OGM Materyal sayfasının verimli kullanılması

8. Teknoloji kullanımı ve ekran bağımlılığının  önleyici tedbirlerin görüşülmesi

9. Bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele

10. Dilek ve Temenniler,Kapanış

Ekm

"Size sizden bir peygamber gelmiştir. Sizin sıkıntıya uğramanız O'na ağır gelir. Size çok şefkatlidir. Mü'minler hakkında pek merhametli ve bağışlayıcıdır." (Tevbe, 9/128)

"... Sen kaba ve katı yürekli olsaydın, onlar etrafından dağılıp giderlerdi..." (Al-i İmran, 3/159)

"Şüphesiz sen en yüksek ahlâk üzerindesin." (Kalem, 68/4)

"Ey Muhammed! Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiya, 21/107)

Milyarlar selât u selâm sana olsun Yâ Resûlallah!

Haz

Bugün Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından okulumuz öğrencilerine Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında konferans verildi. Dr. Erdoğan ÖZEL Van Gölü güzelliklerini görseller eşleğinde anlattılar. Öğrencilerimizle interaktif şekilde gerçekleşen konferansta, ödüllü bir takım etkinlikler gerçekleştirildi. Tişört ve tohumlu kalem gibi bir çok anlamlı ödülün yanısıra, günün sloganı "Van Gölü Kirlenmesin, Mavi Kalsın" öğrencilerimizin de sloganı haline geldi.

May

Okulumuz musiki korosu tarafından ilahi dinletisi düzenlendi

May

SporVan futsal Lise Erkekler Müsabakasında finale yakişir şekilde iki takımın güzel  mücadelesi sonucu

ŞEHİT HALUK VARLİ : 7

BURHAN ÖNER MTL: 4

Yenerek 1. Oldu

Takim sporcularimiz ve fatih Çiftçi hocamizi tebrik ederiz

May

Okulumuzda aylık olarak yapılan deneme sınavları ile ilgili okulumuz Müdürbaş yardımcısı Deniz ULFER başkanlığında branş öğretmenleri ile analiz yapıldı.Bir önceki denemeler ile karşılaştırma yapılıp başarının artırılması adına fikir alış verişi yapıldı.

May

DÖGM materyalleri kullanılarak hazırlanan meslek dersleri kazanım testleriyle öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerileri tespit edildi.